Координационният център за реагиране при извънредни ситуации на Европейската комисия работи денонощно и е

...
Координационният център за реагиране при извънредни ситуации на Европейската комисия работи денонощно и е
Коментари Харесай

EK мобилизира подкрепа заради опустошителните пожари в Гърция, Швеция и Латвия

Координационният център за реагиране при извънредни ситуации на Европейската комисия работи непрекъснато и е в непрекъснат контакт с управляващите в Гърция, Швеция и Латвия, които желаеха помощ от Европейския съюз в резултат на невижданите горски пожари, се показва в прессъобщение на представителството на ЕК в България.

Председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер разговаря с министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас и с президента Прокопис Павлопулос и изрази откровени съболезнования на фамилиите и приятелите на починалите. В писмо до гръцкия министър председател председателят Юнкер повтори, че ще бъде направено всичко належащо, с цел да се помогне на Гърция в този сложен миг.
Гърция
Снощи Гърция официално изиска задействането на Европейския механизъм за гражданска отбрана. Незабавно се отзоваха България, Испания и Кипър за даването на съответна помощ против пожарите, в това число самолети, пожарникари, лекари и пожарни коли.

Комисарят по филантропичната помощ Христос Стилианидис пътува към Атина, където ще се срещне с гръцките управляващи и ще координира към този момент изпратените подкрепления от Европейския съюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР